Dobrovoľníčky charity v NMnV pomohli núdznej rodine

pridal: admin | dátum: 4. októbra 2017 | kategória: Farská charita NMvN

Vystavené „ párte „ mladej ženy ostro kontrastovalo s pulzujúcim životom na námestí v Novom Meste nad Váhom. Našej dobrovoľníčke sa vybavilo jej priezvisko – Lužová – spojená s potravinovou pomocou pre núdzne rodiny s deťmi , uskutočnené pred vlaňajšími Vianocami. Ozaj, čo sa stalo teraz s deťmi, kde, s kým a ako žijú teraz ? Tá otázka jej stále rezonovala v hlave a preto začala konať.

Podarilo sa jej zistiť nasledovné informácie: tri siroty, tri nezaopatrené deti vo veľmi skromných podmienkach žijú v spoločnej domácnosti s otcom a starou mamou. Otec pracuje na tri smeny a stará mama sa stará o celú domácnosť a o vnúčatá. Dve deti, dievčatá sú zdravotne ťažko postihnuté ( majú obidve preukaz ZŤP ). Staršia, 8 ročná vnučka má svalovú distrofiu a chodí do špeciálnej základnej školy. Riaditeľka tejto špeciálnej základnej školy sa tiež rozhodla pomôcť a vybavila 4 ročným dvojičkám škôlku. Dievčatku ktorá je ešte stále pamperskovaná vybavila škôlku s osobitnou starostlivosťou.

Podarilo sa nám nadviazať kontakt s babičkou, zohnali sme všetky veci, ktoré im chýbali a navštívili sme ich priamo v ich byte. Priniesli sme so sebou paplóny, vankúše, uteráky, osušky, deky, kuchynsky riad, pampersky, školské potreby a hračky, ktorým sa dvojičky najviac potešili. Priamo na mieste sme im napísali žiadosť na jednorázovú podporu od mesta. Deti boli hravé, milé, prítulné a nechceli nás pustiť domov.