Štartujeme projekt Streetwork v Trnave

pridal: admin | dátum: 30. mája 2016 | kategória: Novinky

Vo štvrtok 2. júna o 13:00 Trnavská arcidiecézna charita spolu so svojimi partnermi projektu Streetwork v Trnave podpíše Memorandum o spolupráci.

Trnavská arcidiecézna charita vstupuje do projektu spolu s mestom Trnava, Trnavskou univerzitou v Trnave a Univerzitou sv. Cyrila a Metoda.

Je to prvý krok pred spustením projektu, ktorého štart sme naplánovali na tohtoročné leto. Naši streetworkeri budú pravidelne vždy dvakrát do týždňa vo večerných hodinách vykonávať terénnu sociálnu prácu streetwork a vyhľadávať ľudí bez domova. Okrem ponuky materiálnej pomoci vo forme potravín, oblečenia či diek budú zisťovať aktuálny zdravotný a sociálny stav ľudí bez prístrešia, poskytnú im informácie o sociálnych službách v meste s cieľom motivovať ich k tomu, aby ich aj využili. Očakávaným prínosom tejto aktivity je zvýšenie kvality života nielen ľudí bez domova, ale aj širokej verejnosti. Práve tá sa často sťažuje na obťažujúci spôsob života bezdomovcov.

Nie je možné pridávať komentáre.