Aktuality

Čo máme nové?

Rande v kaviarni, ktorú nezatvoril ani tvrdý lockdown

pridal: Darina Kvetanová | dátum: 8. februára 2021 | kategória: Dom pokojnej staroby

Kde sa naši seniori z Domu pokojnej staroby stretávajú najradšej? Jednoznačne v kaviarni. V tejto sa káva so sušienkami podávajú aj v čase lockdownu a od stola k stolu sa šíria najčerstvejšie pikošky.

Tou kaviarňou je totiž spoločenský priestor samotného zariadenia pre seniorov. Tí sa v ňom stretávajú každý deň, no pre výnimočnú chvíľu mu dávame vždy autentickú, kaviarenskú podobu. Súvislý rad stolov rozdelíme na viacero malých a rozložíme ich po miestnosti, aby návštevníci mali súkromie. Pustíme príjemnú hudbu, usadíme hostí a prijímame prvé objednávky.

Rande v kaviarni, ktorú nezatvoril ani tvrdý lockdown

Pri poslednom posedení nemohli naši štamgasti prehliadnuť novinky. Káva sa podávala v nových, farebných šálkach a prvá, vážna téma, tak bola na svete. Šálky kolovali od jedného k druhému, a podobu tej svojej každý kvetnato opisoval susedovi. Od obsluhujúceho personálu sa hostia kaviarne dozvedeli, že nové vybavenie je súčasťou daru od spoločnosti Bonami.

Okrem krásnych šálok máme v našej jedálni nové prestieranie, v spoločenskej miestnosti obrusy, v čitárni originálnu knižnicu, v kuchyni zas utierky a oddychujeme pod pohodlnými dekami. Aj čaj chutí o čosi lepšie, keď ho podávame z nového čajníka. Kúsky pre krajší domov z Bonami nám priniesli radosť v čase, keď jej je akosi menej. My aj naši seniori za tú radosť úprimne ďakujeme.

Rande v kaviarni, ktorú nezatvoril ani tvrdý lockdown