Naše služby

Špecializované sociálne poradenstvo

Viac o službe

Trnavská arcidiecézna charita vykonáva špecializované sociálne poradenstvo na základe udelenej akreditácie Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Špecializované sociálne poradenstvo poskytujeme ambulantnou a terénnou formou, bezplatne.

V rámci špecializovaného sociálneho poradenstva sa zameriavame na zistenie príčin vzniku, charakteru a rozsahu problémov fyzickej osoby, rodiny alebo komunity a následne poskytujeme konkrétnu odbornú pomoc s súlade s § 19, ods. 3 Zákona č. 448/2008 Z.z o sociálnych službách.

Špecializujeme sa na skupiny osôb a rodín:

• Ľudia bez domova a osoby a rodiny bez stáleho trvalého bydliska
  • Osoby a rodiny v hmotnej núdzi, v nepriaznivej situácii, ktorým hrozí strata trvalého bývania, bezdomovectvo.

Špecializované sociálne poradenstvo poskytujeme v súlade s § 13 zák. č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov:

• ambulantnou formou
  • terénnou formou

Ambulantná forma sociálnej služby špecializovaného sociálneho poradenstva je poskytovaná fyzickej osobe, rodine, v mieste poskytovania sociálnej služby. Miestom poskytovania špecializovaného sociálneho poradenstva sú Sociálne poradne Trnavskej arcidiecéznej charity v mestách Trnava a Piešťany.

Terénna forma sociálnej služby špecializovaného sociálneho poradenstva je poskytovaná fyzickej osobe, rodine, v ich prirodzenom prostredí.

Pomoc a podporu poskytujeme nielen formou osobnou – v procese práce s jednotlivcom alebo rodinou, pri sprevádzaní, v záverečnej fáze, ale využívame aj formy dištančného poradenstva. A to individuálne – elektronickou a telefonickou formou

Kedy a kto sa na nás môže obrátiť?

• V prípade, že ste jednotlivec alebo rodina a ocitli ste sa v situácii, kedy je ohrozené vaše trvalé bývanie, bývate v neistých podmienkach alebo ste svoje bývanie stratili, vyhľadajte naše služby špecializovaného sociálneho poradenstva. Spoločne sa pokúsime túto ťažkú situáciu riešiť.
  • V prípade, že viete o niekom, kto takúto našu pomoc potrebuje, dajte mu o nás vedieť, prípadne kontaktujte priamo nás. Spoločne sa pokúsime hľadať riešenie.

Ako pracujeme?

V poradenskej práci sprevádzame klienta, povzbudzujeme ho, vytvárame pre neho priestor, aby sa mohol vyrozprávať, zbaviť nahromadených pocitov neistoty, napätia, strachu, úzkosti, umožňujeme mu hovoriť o ťažkostiach a problémov bez obáv z ignorovania a nepochopenia.

Poskytujeme informácie o možnostiach riešenia problémov, spoločne s klientom hľadáme najvhodnejšie riešenie ťažkých životných situácií, motivujeme k životným zmenám, sprostredkúvame ďalšiu odbornú pomoc. Pomáhame pri vypisovaní žiadostí, v komunikácií s ďalšími inštitúciami. Sme s klientmi pri pádoch i úspechoch, spoločne analyzujeme dôvody neúspechu a kroky, ktoré je potrebné realizovať pre zlepšenie situácie, aj pre zotrvanie zlepšenia.

V poradenskom procese vedieme klientov k objavovaniu chápania problémovej situácie, rozvíjame klientov potenciál, poskytujeme pomoc a oporu s cieľom riešiť nepriaznivú situáciu tak, aby sa klient stal v budúcnosti nezávislým a samostatným.

Dotazník spokojnosti prijímateľov sociálnych služieb, ich príbuzných a známych

Poradňa Trnava

Ambulantná a terénna forma

Soňa Pobiecka Zodpovedná zástupkyňa
Mgr. Soňa Pobiecka
sona.pobiecka@charitatt.sk
Mgr. Simona Nováková Poradkyňa
Mgr. Simona Nováková
simona.novakova@charitatt.sk
Mgr. Peter Mlynský Poradca
Mgr. Peter Mlynský
peter.mlynsky@charitatt.sk
Mgr. Patrik Bellay Poradca
Mgr. Patrik Bellay
0940 602 151
patrik.bellay@charitatt.sk
PhDr. Juraj Padač Poradca
PhDr. Juraj Padač
juraj.padac@charitatt.sk

Ak máte otázky týkajúce sa aktuálnej situácie a poskytovania našich sociálnych služieb, kontaktujte nás počas pracovného dňa, v čase od 08:00 – 12:00 hod., telefonicky na t.č.: 0948 091 011 alebo mailom: sona.pobiecka@charitatt.sk

Pondelok 08:00 – 12:00 13:00 – 15:30
Utorok 08:00 – 12:00 13:00 – 15:30
Streda 08:00 – 12:00 13:00 – 15:30
Štvrtok 08:00 – 12:00 13:00 – 15:30
Piatok Nestránkový deň

Poradňa Piešťany

Ambulantná a terénna forma

Ing. Daniela Patková, PhD. Poradkyňa
Ing. Daniela Patková, PhD.
Andreja Hlinku 41
921 01 Piešťany
daniela.patkova@charitatt.sk

Ak máte otázky týkajúce sa aktuálnej situácie a poskytovania našich sociálnych služieb, kontaktujte nás počas pracovného dňa, v čase od 08:00 – 12:00 hod., telefonicky na t.č.: 0948590475 alebo mailom: daniela.patkova@charitatt.sk

Pondelok 09:00 – 12:00 13:00 – 15:00
Utorok 09:00 – 12:00 13:00 – 15:00
Streda 09:00 – 12:00 13:00 – 15:00
Štvrtok 09:00 – 12:00 13:00 – 15:00 – objednaní klienti
Piatok 09:00 – 12:00 – objednaní klienti Administratíva

Krízový plán Covid-19

8. okt 2020

Osobný bankrot pomáha ľuďom začať odznova

Z kolotoča dlhov sa len ťažko zoskakuje. Človek s finančnými problémami nevie […]

Príbeh šiestich mužov, ktorých spojila ulica, drogy a alkohol

Som prvý deň na ulici. Sedím na lavičke a jem paštétu s rožkom. Neverím, […]

15. jan 2020

Prišli pracovať, skončili na ulici

Po minuloročnom lete zostali v Trnave bez strechy nad hlavou muži z Rumunska […]

9. júl 2019

Dva príbehy, ktoré sa mohli skončiť smrťou

Ak si myslíte, že charita v Trnave je len miesto, kde sa […]

Keby ste milovali len tých, čo vás milujú, akú vďaku si zaslúžite? Veď aj hriešnici milujú tých, ktorí ich milujú.

MATÚŠ 25, 40

11. jún 2018

Štvrťstoročia za mrežami. A čo potom?

Traumatické detstvo, reedukačné zariadenie, trestný čin. Rozsudok: dvadsaťtri rokov v ústave pre výkon […]

16. máj 2018

Príbeh muža, ktorý sa dokázal vrátiť späť do života

Trinásť rokov na ulici ho nezlomilo Piešťanské centrum pomoci človeku je ukryté […]