Pre ľudí bez domova potrebujeme topánky, opasky a holiace strojčeky

pridal: admin | dátum: 15. apríla 2021 | kategória: NDC Trnava

Pre ľudí bez domova momentálne potrebujeme jarnú obuv, opasky a elektrické holiace strojčeky na vlasy a bradu. Ak máte doma spomínané veci v dobrom stave, kontaktujte Nízkoprahové denné centrum v Trnave.

Ľudia bez domova si mohli pred pandémiou nakúpiť oblečenie za dostupnú cenu v obchodoch s noseným tovarom. Tie sú však momentálne zatvorené. Trnavská Arcidiecézna charita im preto pomáha s oblečením v Nízkoprahovom dennom centre, kde vyhlasujeme zbierky oblečenia a iných potrieb, ktoré klienti aktuálne potrebujú.

TOPÁNKY
Obuv, ktorú ľudia prinesú do Nízkoprahového denného centra, musí byť vhodná do podmienok, v akých fungujú ľudia na ulici. Pomôžu im pohodlné topánky, ktoré sú odolné voči znečisteniu a vlahe, naopak, elegantné topánky naši klienti nevyužijú.

OPASKY
Ak máte doma opasky, ktoré už nepotrebujete, na charite si určite nájdu svojich majiteľov. Vhodné opasky pre našich klientov majú pracku, ktorá dobre drží, naopak, štýlové, elegantné opasky nevyužijeme.

HOLIACE STROJČEKY
Hygiena je veľmi dôležitá a aby sa klienti vyhli ochoreniam kože, potrebujú si pravidelne strihať vlasy a bradu. Je to aj estetická záležitosť, lebo na pracovnom pohovore urobí lepší dojem človek, ktorý je upravený a čistý, ako človek s neupravenými vlasmi a dlhou bradou. Pre klientov preto potrebujeme elektrické holiace strojčeky na vlasy a bradu, ktoré sú výkonné a poradia si aj s hustými, dlhými vlasmi. V tomto smere by nám mohli byť nápomocní aj kaderníčky a kaderníci, ktorí obnovovali vybavenie salónu a chceli by posunúť staršie, no funkčné strojčeky charite.

KONTAKT
V prípade, že chcete venovať topánky, opasky alebo holiace strojčeky do našej zbierky, kontaktujte, prosím, Nízkoprahové denné centrum na čísle 0948 944 449 od pondelka do piatku v pracovných hodinách, teda od 8-15. hodiny. Kolegyne sa s vami dohodnú na prevzatí.

ĎAKUJEME.