Aktuality

Čo máme nové?

Púť Slovenskej katolíckej charity v Ľutine

pridal: admin | dátum: 7. októbra 2015 | kategória: Novinky

Tak ako po minulé roky, tak aj tento rok sa zamestnanci, dobrovoľníci a priatelia Trnavskej arcidiecéznej charity zúčastnili 2. októbra na spoločnej púti charít, ktorú organizuje Slovenská katolícka charita. Na púti sa zúčastnilo celkom 750 ľudí z celého Slovenska. Z našej charity sme v piatok v skorých ranných hodinách vypravili autobus so 42 pútnikmi smerom na východné Slovensko do gréckokatolíckeho pútnického miesta v Ľutine.

Vďaka krásnemu a slnečnému počasiu sme mohli prežiť nádherný deň plný duchovných zážitkov. Spoločný program začali slávením liturgie prešovský pomocný biskup vladyka Milan Lach a prezident Slovenskej katolíckej charity, spišský biskup Štefan Sečka. Mnohí z nás pútnikov mali po prvýkrát možnosť zažiť slávenie východnej liturgie. Program pokračoval oceňovaním zamestnancov jednotlivých diecéznych a arcidiecéznych charít. Tešíme sa, že za našu charitu boli ocenené naše pracovníčky Paťka Kravecová a Magda Nižniková.

Naša spoločná púť pokračovala aj na druhý deň v sobotu, keď sme navštívili Spišskú kapitulu a Levoču. Mali sme tak priestor vzájomne sa zblížiť, rozprávať sa a v neposlednom rade vyprosovať milosti za našu spoločnú prácu a za našu charitu.

Ďakujeme za krásne strávený čas a tešíme sa na budúcoročnú púť 

 

Nie je možné pridávať komentáre.