Aktuality

Čo máme nové?

Radostné očakávanie

pridal: admin | dátum: 27. júla 2015 | kategória: Novinky

Naša klientka Lucia v januári zistila, že čaká bábätko. Napriek tomu, že bola v tom čase i s priateľom na ulici, rozhodli sa, že dieťatko si nechajú a od základov zmenia svoj spôsob života.

Sama vyrastala v detskom domove a svojmu dieťaťu chce vytvoriť domov s oboma rodičmi. Od tejto doby Luciu, jej dieťatko a partnera sprevádzame pri všetkých krokoch. S našou podporou si vybavila občiansky preukaz, zaevidovala sa na ÚPSVaR, začala poberať pomoc v hmotnej núdzi, našla si gynekológa, rieši dlhy v zdravotnej poisťovni. Počas zimného obdobia prespávali v našej nocľahárni. Koncom jari sa podarilo budúcemu oteckovi nájsť si prácu. Po dlhom hľadaní lacného ubytovania od tohto týždňa konečne bývajú v prenajatom 1-izbovom byte. Termín pôrodu sa pomaly, ale nezadržateľne blíži a Lucia si zodpovedne chystá výbavičku pre bábätko.

Pomocou darcov sa nám podarilo zabezpečiť veľkú kolísku, štartovacie plienky, pár kúskov dojčenského oblečenia a základnú drogériu pre bábätko.

Úprimne sa tešíme, že sa nám darí pomáhať tým, ktorí sa ocitajú v zdanlivo neriešiteľnej situácii a s našou podporou a s pomocou darcov sa postupnými krokmi stavajú na vlastné nohy.

Nie je možné pridávať komentáre.