Aktuality

Čo máme nové?

Ďakujeme darcom Prvopiatkových potravinových zbierok

pridal: admin | dátum: 14. apríla 2016 | kategória: Novinky

Trnavská arcidiecézna charita už niekoľko mesiacov organizuje zbierky trvanlivých potravín v 22 farnostiach Trnavskej arcidiecézy.

Potraviny, ktoré sa k nám dostávajú z týchto zbierok využívame pre pomoc núdznym, ktorí to skutočne potrebujú.

V mesiaci Marec sme nasmerovali potravinovú pomoc pre jednotlivcov v núdzi, ktorým sme spolu odovzdali 1026 kusov potravín od Vás. Mesiac Február bol určený pre rodiny s deťmi, ktorým sme spolu odovzdali 1666 kusov potravín. Zároveň denne pomáhame klientom nášho nízkoprahového centra, ktorým pripravujeme raňajky. V mesiaci Marec sme im za drobné pomocné práce odovzdali 388 kusov potravín. Týmito potravinami podporujeme tiež centrá pre pomoc ľuďom v núdzi ako sú: OZ Kroky, združenie STORM, Krízové centrum pre matky s deťmi a ďalšie.

Vážime si nevšednú pomoc všetkých darcov. Momentálne prežívame ale nedostatok potravín ako sú rôzne mäsové konzervy, paštéty, rybacie konzervy, mlieko, olej a sladkosti. Tieto potraviny sú pre našich klientov potrebné hlavne preto, že nemajú možnosť si variť keďže žijú na ulici, alebo v domoch často krát aj bez vody, elektriny a plynu.
Rodinám a jednotlivcom v núdzi tiež poskytujeme z Vašich darov aj hygienické potreby ako kefky, pasty, mydlá, krémy, detské plienky a podobne.

Možnosť pomôcť má každý či už formou dobrovoľníctva alebo darovaním materiálnych vecí.
Pre darcov sme vyčlenili čas každý pondelok od 8:00-16:30.
Všetci ochotní darcovia sa môžu informovať na čísle 0910 788 032.

ĎAKUJEME

Nie je možné pridávať komentáre.