Aktuality

Čo máme nové?

Obrovské ĎAKUJEME!!!

pridal: admin | dátum: 29. novembra 2016 | kategória: Charita ďakuje

Často vnímame z médií, sociálnych sietí, rozhovorov v kaviarňach, obchodoch, reštauráciách, školách, ale i v kostoloch, že doba je uponáhľaná, že ľudia strácajú záujem pomáhať druhým, že každý hľadí len sám na seba,…

S radosťou musíme oznámiť našu nedávnu pozitívnu skúsenosť, ktorá svedčí o opaku!

Na začiatku mesiaca november sme prostredníctvom viacerých médií vyhlásili zbierku šatstva a potravín pre ľudí v núdzi a hlavne pre ľudí bez domova, ktorí využívajú naše sociálne služby v nízkoprahových Centrách pomoci človeku v Trnave a v Seredi.

Začalo sa nám ozývať veľmi veľa darcov, pravidelných, ale aj nových! Veľmi milé skúsenosti máme tiež s mladými ľuďmi a mladými rodinami!

Darcovia nám pomohli s vybavením pre nocľaháreň – posteľnou bielizňou, uterákmi, paplónmi, vankúšmi, teplými dekami a tiež nevyhnutným oblečením: topánkami, ponožkami, spodnou bielizňou, zimnými bundami, teplým zimným oblečením. Obdarovali nás pekným množstvom základných potravín: kávy, čaju, cukru, konzerv, instantných polievok, ktoré dokážu ohriať a spestriť jedálniček ľuďom bez domova najmenej na nasledujúce dva mesiace.

Je krásne cítiť, že spoločnosť nestráca záujem o ľudí v núdzi. Je úžasné vidieť, že o problémy núdznych sa zaujímajú mladí ľudia. Je dojemné vidieť vďaku u ľudí, ktorí sa cítia nedôležití. Je povzbudivé vedieť, že naša práca má zmysel, že ľudia v našej spoločnosti nemyslia len na seba a vedia si nájsť čas, aby pomohli tým, ktorí sa ocitli na mieste, kde neplánuje byť nikto, kto si v myšlienkach predstavuje svoju budúcnosť.

Ešte raz – obrovské a úprimné ĎAKUJEME!!!

Nie je možné pridávať komentáre.