Mladá charita pomáhala núdznym

pridal: admin | dátum: 17. marca 2017 | kategória: Novinky

Gymnazisti z Gymnázia Angely Merici, ako dobrovoľníci aktívny pre Trnavskú arcidiecéznu charitu, v zimných mesiacoch uskutočnili v trnavských školách zbierku teplej obuvi a ponožiek.

Počas decembrových mrazov zberali potrebné veci pre ľudí, ktorým teplé oblečenie a obuv nie sú samozrejmosťou. Tieto konkrétne potreby sociálne núdznychch si v zime uvedomili aj Zlatica Žgančíková, Lenka Halenárová, Lívia Jánošíková, Anna Valentová a Andrej Horník, študenti 2. a 3. ročníka Gymnázia Angely Merici v Trnave. Oslovili takmer všetky základné aj stredné školy v meste, rozvešali plagáty a pripravili škatule.

Do projektu Kúsok tepla, sa im podarilo zapojiť až 19 škôl. Samotní mladí organizátori boli prekvapení dobrovoľnou snahou mladých ľudí pomáhať, ochotou dospelých prispieť im pomocou v podobe škatúľ, odvozov vyzbieraných vecí a pod. Tiež sme vďační aj pedagógom na zapojených školách bez, ktorých by to nešlo.

Vďační boli aj ľudia, ktorým táto zbierka prostredníctvom Trnavskej arcidiecéznej charity nakoniec pomohla. Ďakujeme.

Nie je možné pridávať komentáre.