Podporte nás v supermarketoch Tesco

pridal: admin | dátum: 20. novembra 2019 | kategória: Centrum pomoci človeku Piešťany

Trnavská arcidiecézna charita (TADCH) opäť vyráža do supermarketov Tesco, v ktorých bude zbierať potraviny a hygienické potreby pre ľudí v núdzi. Verejnosť môže zbierku podporiť v dňoch od 21. do 23. novembra.

Zástupcovia a dobrovoľníci TADCH rozložia svoje stánky pred vstupmi na predajne v supermarketoch v Trnave, Hlohovci, Piešťanoch, v Novom Meste nad Váhom, Galante, Šali, Pate, Dunajskej Strede a vo Veľkom Mederi. „Našou ambíciou je získať toľko potravín a drogérie, aby sme mohli nasledujúci rok podporiť klientov v centrách pomoci človeku. Potraviny sa však vďaka farským charitám dostávajú k núdznym od severu až po juh arcidiecézy,“ povedal Juraj Juríček, vedúci dobrovoľníckych programov TADCH. Minulý rok vyzbierala trnavská charita dokopy 15,5 ton tovaru v hodnote viac ako 23-tisíc eur.

Čo potrebujeme
Na predajniach Tesco nakupujú ľudia potraviny a drogériu, ktoré potom odovzdajú v stánkoch charity. Zbierka by tak nefungovala bez dobrovoľníkov, ktorí sa striedajú v týchto stánkoch a poskytujú informácie nakupujúcim. Tento rok chce charita do tímu prizvať aj školákov, dôchodcov z klubov, zamestnancov partnerských firiem a tiež zástupcov médií. Potraviny, ktoré sa dostanú k ľuďom v núdzi, musia byť trvanlivé a jednoduché na prípravu. „Vhodné sú preto konzervy s mäsom a rybami, paštéty, instantné polievky, ale aj káva, čaj, olej či ryža. Z drogérie zas dezinfekčné prostriedky, jednorazové holiace strojčeky, pena na holenie, zubné pasty a kefky, detské plienky, hygienické vložky, šampóny a sprchovacie gély,“ dodal Juraj Juríček.