Aktuality

Čo máme nové?

Jarná zbierka na charitu

pridal: Darina Kvetanová | dátum: 17. februára 2021 | kategória: Novinky

Pomáhame seniorom, ošetrujeme rany chorým a dávame novú chuť do života. Nasycujeme hladných a povzbudzujeme tých, ktorí potrebujú nádej. Charita na Slovensku stojí už 90 rokov pri ľuďoch v núdzi. Prispejte do jarnej zbierky, aby sme aj v týchto ťažkých časoch dokázali pomáhať.

Kto by nepoznal slová z evanjelia: „Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť, bol som smädný a dali ste mi piť, bol som pocestný a pritúlili ste ma, bol som nahý a priodeli ste ma, bol som chorý a navštívili ste ma, bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“

Charita spája

Tieto pravdivé vety vystihujú celkom presne podstatu charity.

V našej službe sa denne stretávame s hladným, smädným i chorým človekom. S tým, ktorý nemá kde skloniť hlavu, s tým, ktorý si nemá na seba čo obliecť i s tým, ktorý ukončil trest odňatia slobody, a nevie, čo ďalej so životom. Núdzny človek je jedným z nás a my máme každý deň možnosť pomôcť mu na jeho ceste.

Naša cesta za núdznymi vedie od Nového Mesta nad Váhom cez Piešťany, Hlohovec, Trnavu, Galantu, Šaľu až po Dunajskú Stredu a Komárno. A vy, podporovatelia charity, ste jej dôležitou súčasťou.

Pred Veľkou nocou ste mohli obvykle prispieť na Trnavskú arcidiecéznu charitu v jarnej v zbierke v kostoloch. Pre pandémiu sú však kostoly zatvorené a my hľadáme napriek ťažkej situácii cesty, ako ďalej pomáhať.

  1. finančným príspevkom na IBAN SK71 7500 0000 0040 0829 7855 ( ČSOB, a.s.) VS 022021
  2. finančným príspevkom cez portál darujme.sk
  3. oskenovaním QR kódu v otvorenej bankovej aplikáciiPlatba