Aktuality

Čo máme nové?

Príbeh z charity: Sme tam, kde chýbajú peniaze a opora

pridal: Darina Kvetanová | dátum: 3. marca 2021 | kategória: Novinky

Je toľko rodín, ktoré prežívajú od výplaty do výplaty. Do ich životov zasiahla choroba alebo nečakané udalosti, pre ktoré bojujú o každé jedno euro. Trnavská arcidiecézna charita poskytuje ľuďom v núdzi potravinovú pomoc. Podporte nás, prosím, v jarnej zbierke, aby sme mohli stáť 365 dní v roku blízko pri človeku.

Vo februári sme poskytli potravinovú pomoc viac ako tridsiatim rodinám. Medzi nimi bola aj pani Mária, 92-ročná dôchodkyňa z Trnavy, ktorá žije sama v dome a nemá sa o ňu kto postarať. Jej príbuzní sa za ňou zastavia len zriedka, má však všímavých susedov, ktorí sa za ňu prihovorili na charite. Pani Márii poskytujeme potravinovú pomoc, ku ktorej jej pribalíme aj hygienické prostriedky.

V podobnej životnej situácii je pani Iveta, invalidná dôchodkyňa, ktorá býva pri Trnave. Jej príjem nie je vysoký, navyše, do starostlivosti má zverené dve maloleté deti. Na fungovanie domácnosti prispieva aj jej partner, po zaplatení výdavkov a starostlivosti o deti im veľa peňazí navyše nezostáva. V snahe uživiť sa a zabezpečiť deťom bezpečný domov ich podporujeme potravinami a hygienickými potrebami.

Pani Katarína mala úraz, po ktorom zostala dlhodobo PN. Je mama samoživiteľka, vychováva štyrmi deti a strata práce priviedla rodinu do finančných problémov. Deti študujú a pomáhajú mame s vedením domácnosti, keď však zaplatia výdavky za bývanie, stravu, oblečenie a potreby do školy, ich rozpočet je celkom vyčerpaný. Trnavská charita pomáha aj tejto rodine, aby sa vedela v ťažkej situácii pri čakaní na ďalší mesačný príjem, nadýchnuť.

Trnavská charita nasycuje hladných ľudí od Nového Mesta nad Váhom až po Komárno. Potravinová pomoc je úplne prvý krok, ktorým pomáhame núdznym ľuďom. Aj môžeme tak robiť aj vďaka našim podporovateľom.

Pred Veľkou nocou mohli ľudia Trnavskú charitu podporiť v jarnej v zbierke v kostoloch. Pre pandémiu sú však kostoly zatvorené a my hľadáme napriek ťažkej situácii cesty, ako ďalej pomáhať.

Preto prosíme o vašu podporu:

  1. finančným príspevkom na IBAN SK71 7500 0000 0040 0829 7855 ( ČSOB, a.s.) VS 022021
  2. finančným príspevkom cez portál darujme.sk
  3. oskenovaním QR kódu v otvorenej bankovej aplikáciiPlatba