Aktuality

Čo máme nové?

Vďaka úspešnej zbierke pomôže Trnavská charita stovkám núdznych ľudí

pridal: Igor Strýček | dátum: 28. júna 2023 | kategória: Novinky

Trnavská arcidiecézna charita vyzbierala v Letnej potravinovej zbierke takmer 2,5 tony trvanlivých potravín a drogérie v hodnote viac ako 7-tisíc eur. Tieto potreby použije na pomoc ľuďom v núdzi, s ktorými pracuje vo svojich sociálnych službách a vo farských charitách.

Počas dvoch júnových dní zakúpili ľudia počas Letnej potravinovej zbierky na predajniach supermarketov Tesco trvanlivé potraviny a drogériu. Tie poslúžia na pomoc ľuďom, s ktorými pracuje Trnavská arcidiecézna charita vo svojich službách. Ide o rodičov samoživiteľov, viacpočetné rodiny, ale aj o jednotlivcov, ktorí žijú dlhodobo v generačnej chudobe alebo sa v krízovej situácii ocitli náhle. „Aj vďaka potravinovým zbierkam sme v minulom roku distribuovali núdznym ľuďom takmer 32 ton potravinovej pomoci. Ďakujeme darcom, ktorí sú súčasťou tejto pomoci a neúnavne nám dávajú najavo, že im ľudia z okraja spoločnosti nie sú ľahostajní,“ povedal za Trnavskú arcidiecéznu charitu zástupca riaditeľa Igor Strýček.

Letná potravinová zbierka sa na celom Slovensku konala v dňoch 16. a 17. júna. Zbierku organizuje sieť supermarketov Tesco, ktorá do spolupráce prizýva viaceré charitatívne organizácie. Trnavská arcidiecézna charita zastrešila celkovo osem predajní v Trnave, Galante, Dunajskej Strede, Šali, vo Veľkom Mederi, v Hlohovci, Piešťanoch a v Novom Meste nad Váhom. Na týchto predajniach mohli ľudia stretnúť zamestnancov Trnavskej arcidiecéznej charity, ako aj dobrovoľníkov, ktorí sa do tejto aktivity každoročne zapájajú bez nároku na honorár.