Aktuality

Čo máme nové?

Akcia SMŠ SLIMÁČIK

pridal: admin | dátum: 3. apríla 2017 | kategória: Farská charita NMvN

To ,že nie všetky deti,nie všetci ľudia majú na svete všetko, čo potrebujú k dôstojnému životu sme si  s našimi najstaršími  deťmi z triedy  Školienok vypočuli od tých najpovolanejšich.. Vo februári sme navštívili Charitu v Novom meste nad Váhom, kde sa nám aktívne venovali všetci, ktorí pomáhajú, či pracujú v tejto organizácii..a nebolo to len tak.Ukázali nám všetky svoje priestory, porozprávali o tom , ako sa ľudia delia s ostatnými, ako sa dajú veľmi pekne použiť pre nás už nepotrebné hračky, oblečenie, nábytok….ako sa dá urobiť radosť ľuďom ,ktorí toho majú málo.Ako sa hovorí 1000 x počuť, 100 x vidieť a 1 x zažiť! My sme si so školienkami zažili tú krásnu, priateľskú a nezištnú atmosféru tejto organizácie, týchto ľudí.Učíme sa tak mnohému,napríklad aj tomu,že to čo máme, nie je samozrejmosť. Spievali sme, hostili nás, hrali sme na gitare,spravili nám prehliadku mesta! Za to,že deti sa podelili a doniesli zo svojho hračky a zimné oblečenie.nič viac,nič menej..
Táto krásna akcia mala pokračovanie na konci mesiaca marec aj v priestoroch našej škôlky SMŠ Slimáčik  v Trenčíne, kde nás prišli navštíviť 2 úžasné tety Darinka a Marika z charity v Novom meste nad Váhom a porozprávali sa aj s mladšími  deťmi z našej škôlky o tom ako by si ľuďia mohli pomáhať . Deti porozprávali o tom ako oni pomáhajú a o čo všetko by sa mohli podeliť s ostatnými..
Našou úlohou v materskej škole je ukáźať deťom fungovanie reálneho sveta. Nie sú to vždy len cenné informácie v podobe kognitívnych vedomostí, ale práve naopak zamerať sa na komplexný rozvoj ich osobnosti, ku ktorému neodlučiteľne patrí aj prosociálne správanie. Robiť dobré skutky pre druhého človeka, bez nároku na odmenu. Prosociálne správanie najvyššieho stupňa. Náročná úloha a táto krásna akcia v spolupráci s charitatívnou organizáciou v Novom meste nad Váhom prispela k tejto výchove veľkou kvapkou …. Okrem besedy s deťmi sme do nášho charitatívneho týždňa zapojili aj rodičov deti, ktorí počas 1 týždňa mohli dobrovoľne finančne  prispieť a pomôcť kúpou krásneho hand made výrobku.. Som veľmi vďačna za ich štedrosť , vďaka ktorej potešili nielen srdiečko vlastného dieťaťa ale aj niekoho , koho nepoznajú. Ďakujeme

Toto sú slová pani riaditeľky zo súkromnej materskej školy Slimáčik z Trenčína.
ČO DODAŤ ??

Ďakujeme pani riaditeľke Ing. Mgr. Janka Salo Koníková za úžasnú spoluprácu.

Nie je možné pridávať komentáre.