Jarná zbierka na charitu: Podporte výstavbu Centra pomoci človeku

dátum: 23. februára 2022 | kategória: Novinky

V nízkoprahovovom centre budeme s ľuďmi bez domova pracovať dôstojnejšie a s lepším výsledkom. Prosíme vás o podporu jeho výstavby v jarnej zbierke na charitu.

Po štyroch mesiacoch od začiatku výstavby Centra pomoci človeku, už stoja jeho obvodové múry, ktoré naznačujú reálne kontúry budovy. Veríme, že do leta bude pod strechou.

Nové centrum bude podstatne väčšie ako pôvodné, ktoré stálo na rovnakom mieste. Vzniknú v ňom miestnosti pre výdaj polievky a ďalších potravín, individuálne poradenstvo a skupinové aktivity, ako aj tri strediská osobnej hygieny pre ženy, mužov a imobilných ľudí.
Vznikne tiež priestor pre intenzívnejšiu prácu s ľuďmi, ktorí sa na ulici ocitli náhle a ešte nestratili pracovné návyky. Zapojíme ich do činnosti centra a pomôžu aj pri jeho upratovaní. Takáto terapia prácou v kombinácii s poradenstvom a pomocou pri hľadaní práce prináša väčšiu šancu pre rýchly návrat do väčšinovej spoločnosti.

Na ulici v Trnave žije podľa záznamov asi tristo ľudí bez domova. U nás na charite hľadá pomoc denne asi päťdesiat z nich. „Nové centrum sme naprojektovali tak, aby sme v ňom mohli pomôcť viacerým a tiež, aby naša pomoc bola ešte efektívnejšia,“ vysvetľuje našu snahu riaditeľ Miroslav Dzurech. „Bezdomovectvo zo dňa na deň neodstránime, môžeme sa však snažiť, aby títo ľudia mali možnosť žiť dôstojnejší život, nevzbudzovali verejné pohoršenie, neboli hladní a zažívali motivujúce prostredie. Toto nie je služba len pre nich samotných, ale zároveň aj pre celú spoločnosť,“ dodáva.

Zvládnuť úspešne výstavbu Centra pomoci človeku je pre nás najväčšou tohtoročnou výzvou a zároveň jednou z najväčších výziev v histórii nášho pôsobenia.

Prosíme vás o podporu v jarnej zbierke na charitu, ktorá je v kostoloch vyhlásená na nedeľu 6. marca.

Podporte prosím, našu snahu a pridajte ruku k dobrému dielu.

Prispieť môžete aj priamo na náš účet IBAN: SK71 7500 0000 0040 0829 7855, VS 032022 alebo prostredníctvom stránky charitatt.darujme.sk Ďakujeme.

Miroslav Dzurech Riaditeľ
Ing. Miroslav Dzurech