Charitnej dielni pomohla Nadácia Volkswagen

pridal: Darina Kvetanová | dátum: 9. decembra 2019 | kategória: Dobrovoľnícke centrum

Naša chránená dielna bola aj tento rok miestom pre rodiny, seniorov, aj pre zdravotne znevýhodnené deti a mladých ľudí. Malé drobnosti aj väčšie darčeky vznikali pod ich rukami aj vďaka Nadácii Volkswagen.

V dielni máme veľkú spotrebu látok, z ktorých šijeme voňavé levanduľové vrecúška. Ozdoby a dekorácie vyrábame aj z dreva, papiera aj z včelieho vosku. Materiál takmer na celý rok sme mohli zakúpiť vďaka finančnej pomoci Nadácie Volkswagen.

Takmer ako doma sa u nás cíti Jakubko, chlapec s downovým syndrómom. Jeho mamina Táňa je komunitná pracovníčka v chránenej dielni a ocino pracuje pre spoločnosť Volkswagen. Nadácia tejto spoločnosti podporuje v jednom z projektov aj svojich zamestnancov, ktorí majú v rodine zdravotne znevýhodnené deti. Charitnej dielni, kde našiel Jakub útočisko, preto darovala 1000 eur.

Vďaka tejto podpore k nám mohli prísť deti na tvorivé dielne a naučiť sa zaujímavé techniky. Napríklad ako si vyrobiť náramky alebo ako pomaľovať textilné tašky, ktoré sami šijeme v dobrovoľníckej dielni.

Nadácii Volkswagen úprimne ďakujeme za túto podporu. Svojou štedrosťou podporila nie len Jakuba a jeho rodinu, ale aj mnohých zdravotne znevýhodnených ľudí, pre ktorých je charitná dielňa dôležitým miestom pre rozvoj.

Tatiana Lipovská